Nekretninski WEB sajt

Kako napraviti veb stranicu za nekretnine

vodič

Želite da napravite veb stranicu za svoj posao sa nekretninama? Pametan potez. Veb lokacije za nekretnine su sastavni deo moderne industrije nekretnina i moćnih marketinških i prodajnih alata, posebno kada se ima u vidu da 97% kupaca koristi internet za traženje nekretnina.

Prošli su dani kada su agenti morali da se oslanjaju na usmenu predaju i lokalne novine da bi svoje liste objavili potencijalnim kupcima kuća. Danas 80% agencija za nekretnine ima veb stranice, a možete i vi! U ovom vodiču ćemo pokriti sve, od hostinga i imena domena do popularnih kreatora veb strtanica i osnovnih funkcija koje treba uključiti na svoju veb stranici.

 

Hajde da počnemo!

 

Da budemo prercizni, zapravo vam nije potrebna veb stranica da biste bili uspešan agent za nekretnine, ali vam je potrebna ako želite da podignete svoje poslovanje na sledeći nivo i dobijete više potencijalnih klijenata. Izgradnja sopstvene veb stranice za nekretnine može imati koristi kao što su:

 • Kredibilitet: Prisustvo na mreži nesumnjivo gradi vaš kredibilitet kod potencijalnih kupaca.
 • Lista nekretnina: Sa skoro 100% kupaca kuća koji traže dom na mreži, internet je trenutno najbolje tržište u sektoru nekretnina.
 • Poboljšano lično brendiranje: Imati sopstvenu veb stranicu je prilika da pokažete svetu ko ste. Tu ćete staviti svoje vrednosti, stručnost i poslovnu filozofiju.
 • Povećana poslovna vrednost: Pored prikazivanja oglasa i generisanja visokokvalitetnih potencijalnih klijenata, vaša veb stranica može biti mesto za obrazovanje i pružanje dodatne vrednosti vašim klijentima.
 • Dostupnost: Internet se nikada ne gasi! Vaši klijenti će moći da vam ostavljaju poruke 24/7, bez obzira na njihovu lokaciju ili vremensku zonu.
 • Sopstveni marketinški centar: Agenti mogu kombinovati marketinške alate uključujući društvene medije, marketing putem e-pošte, analitiku i sadržaj na sajtu.

 

Vrste veb stranica o nekretninama

Pre nego što zaronimo u procese, alate i funkcije koje su vam potrebne da biste izgradili uspešnu platformu za nekretnine na mreži, hajde da pričamo o vrstama. Postoji nekoliko onlajn poslovnih modela koji odgovaraju gotovo svakoj marketinškoj strategiji. Fokusiraćemo se na one koji su bolji za pojedinačne agente za nekretnine i mala preduzeća:

 

Portali za nekretnine

su online platforme koje omogućavaju korisnicima da pregledaju, pretražuju i objavljuju oglase za prodaju ili iznajmljivanje nekretnina. Na ovim portalima korisnici mogu pronaći različite vrste nekretnina, kao što su stanovi, kuće, poslovni prostori ili zemljišta. Portali za nekretnine obično nude detaljne informacije o svakoj nekretnini, uključujući fotografije, cene, lokaciju, opis i kontakt podatke prodavca ili agenta. Korisnici mogu koristiti filtere i pretragu kako bi pronašli nekretnine koje odgovaraju njihovim potrebama i preferencijama. Ovi portali često omogućavaju korisnicima da postave obaveštenja o novim nekretninama koje odgovaraju njihovim kriterijumima kako bi bili obavešteni o novim ponudama. Portali za nekretnine su postali popularan način za brzo i efikasno pronalaženje nekretnina, kako za kupovinu, tako i za iznajmljivanje. Mnogi od njih takođe pružaju dodatne usluge, kao što su saveti o kupovini nekretnina, procene vrednosti nekretnina i kontakt sa licenciranim agentima. Korišćenje portala za nekretnine može uštedeti vreme i olakšati proces pronalaženja odgovarajuće nekretnine.

Portal Baza nekretnina
Portal Baza nekretnina

Sajtovi za nekretninske agencije

su posvećene prodaji i kupovini nekretnina. Izaberite agenciju i agenta na osnovu stručnosti i iskustva, a ne samo na ličnim vezama.

Agencija Multitask
Agencija Multitask

Sajtovi za novogradnje - naselja

su posvećene prodaji i kupovini novih stanova u novogradnji.

Agencija Multitask
Agencija Multitask

Lična veb sajt za nekretnine:

Takođe se naziva veb sajt za brendiranje, ova veb lokacija je bukvalno onlajn vizit karta, vaše mesto da izgledate profesionalno i da pokažete svoje usluge. Može biti jednostavno ili veoma prilagođeno. Može ili ne mora imati liste.

Stador
Stador

Sajtovi za investiranje u nekretnine

IN2
IN2

Izrada veb stranice za nekretnine

 

Da li ste spremni za posao? Vodič korak po korak za izgradnju potpuno funkcionalne i sveobuhvatne veb stranice za nekretnine.

Korak 1: Imena domena za veb sajt za nekretnine

Prvi deo kreiranja bilo koje veb stranice je odabir imena i na kraju domena. Ovo je važno jer ćete verovatno koristiti ovo ime u reklamama, znakovima, vizit kartama i štampanim materijalima i adresama e-pošte.

Ali kako razviti kreativno ime koje može da se takmiči sa milijardama veb lokacija za nekretnine? Pomoglo bi ako biste mogli da smislite nešto jednostavno, privlačno, povezano sa industrijom i lako za sricanje. 

 • Da li je ime agencije ili vaše prezime često pogrešno napisano? Izbegavajte korišćenje za ime domena.
 • Idi lokalno. Možete koristiti naziv popularnog naselja u vašem kraju ili čak sleng.
 • SEO može pomoći. Pronađite najčešće korišćene ključne reči koje se odnose na vašu lokaciju ili stručnost.
 • Ime domena .com će vašoj veb lokaciji dati veći autoritet.

Korak 2: Hosting za veb sajt za nekretnine

Dobra usluga hostinga je ključna za uspeh veb stranice za nekretnine. Vaša veb lokacija bi trebalo da se učitava brže, da reaguje i da se visoko rangira na Google-u. Sve ovo u velikoj meri zavisi od izbora vašeg domaćina, tako da ne shvatajte stvar olako. Postoji nekoliko kompanija koje pružaju kvalitetan hosting po pristupačnim cenama. Da biste izabrali najbolji za vaše individualne potrebe, pogledajte faktore kao što su zastoji i dostupnost tehničke podrške i pročitajte što je više moguće recenzija.

Korak 3: Kreatori  (CMS ili specializoane platforme) veb sajta za nekretnine

Kreatori veb sajta je softver koji vam omogućava da napravite vizuelno privlačnu i funkcionalno dobru veb stranicu bez ikakvog znanja o kodiranju, dizajnu ili veb dizajnu. Većina graditelja veb lokacija nudi širok izbor šablona, ali malo njih se brine za agente za nekretnine i preduzeća.

Uverite se da kreator veb sajta koji odaberete ima specifične zahteve koje vaše poslovanje zahteva. Ovo uključuje marketinške funkcije, kvalitetne kontakt forme, biltene, vodiče za nekretnine, video funkcije, kalendare događaja, optimizaciju za mobilne uređaje i još mnogo toga.

 • WordPress je jedna od najraširenijh alternativa u pogledu funkcionalnosti i dostupnosti dodataka, ali je potrebno dosta održavanja redovne nadgradnje.
 • Kabi platforma