Koji alati i sistemi stoje iza digitalne transformacije u nekretninama? Evo pogleda na neke od alata koji modernizuju način rada industrije nekretnina.

CRM za nekretnine

Kompanije za nekretnine koriste korporativne CRM sisteme kako bi omogućile agentima i pojednostavile upravljanje kontaktima, potencijalnim klijentima i komunikacijom sa klijentima u jednom centralizovanom čvorištu. Integracije sa alatkama za traženje prodaje, upravljanje kanalima, marketing putem e-pošte i zakazivanje poziva omogućavaju vam da pratite detaljnu istoriju i interakcije sa potencijalnim klijentima i postojećim klijentima.

Takođe možete da koristite ove podatke da biste stekli uvid u prošla ponašanja i trendove da biste personalizovali i poboljšali svoj pristup uslugama. Automatski tokovi posla zasnovani na ponašanju takođe se mogu podesiti za slanje naknadnih kampanja za izgradnju odnosa tokom vremena. 

CRM za nekretnine
CRM za nekretnine

Na primer, konsolidacijom globalne prodaje, marketinga, sadržaja i operacija na HubSpot CRM platformi, brokeri u Avison Ioung-u sada imaju kompletne informacije o klijentima dostupne u jednom prikazu, bez obzira na lokaciju klijenata. To im omogućava da imaju bolje informisane interakcije.

Online samouslužno kreditiranje

Iskoristite moderna očekivanja zajmoprimca pomoću platformi za kredite i hipoteke prilagođene korisniku, koje se samouslužuju, koje omogućavaju kupcima da dovrše aplikacije, otpreme dokumente, pogledaju podobnost i obezbede prethodna odobrenja sopstvenim tempom.

Povećana transparentnost oko poređenja stopa i naknada može pomoći u donošenju odluka, dok integracija sa vašim pozadinskim sistemima omogućava efikasnu obradu i praćenje statusa. Rezultat je lakše iskustvo i više zatvorenih kredita. prednosti-samouslužnog-kreditiranja

Na primer, M&T banka koristi Blend's Mortage Suite. Banka je dobila pozitivne povratne informacije o tome koliko je lak proces prijave. Od implementacije rešenja, stope završetka su bile veće, smanjili su vreme potrebno za prethodno odobrenje, a njihov Net Promoter Score se povećao.

Integracija MLS baze podataka

Korišćenje usluge višestrukog listinga (MLS) stvara izloženost za agente za nekretnine i njihove liste nekretnina sa sistemom koji omogućava pojedincima da traže nekretnine koje odgovaraju njihovim specifikacijama. Ovo podiže svest kupaca i osigurava svim stranama pristup najnovijim informacijama. kako-radi-mls-za-kompanije-nekretnine Uz to, neki zastareli sistemi nisu toliko intuitivni kao njihovi noviji kolege.

MLS platforme prilagođene korisniku olakšavaju biranje atributa kao što su površina, školski okrug i trendovi susedstva koji su kritični za liste i predstavljanje kupaca. Na primer, Bridge API omogućava traženje i upravljanje pristupom podacima iz brojnih višestrukih usluga listinga u Sjedinjenim Državama i Kanadi i iskorištavanje dodatnih skupova podataka kao što su javni zapisi.

Poslovanje bez papira

Štampanje, upravljanje ili gubljenje evidencije o dokumentima može smanjiti produktivnost. Ubrzajte zatvaranje usvajanjem alata za upravljanje dokumentima sa elektronskim potpisima i skladištenjem. Klijenti mogu bezbedno da pristupe materijalima sa daljine, dok e-potpisi podržavaju kompletne digitalne tokove posla. Na primer, Camden Properti Trust je zabeležio značajne uštede u vremenu, troškovima i trudu sa DocuSign-om.

Pre ovog rešenja, nalog za izmenu je bio dvonedeljni proces. Sada je prosečno vreme za potpisivanje i kompletiranje dokumenta smanjeno za šest puta, sa skoro dve nedelje na dva dana. Sigurnost posedovanja digitalnih revizorskih tragova na dokumentima takođe može biti važna.

Razmotrite ulogu pametnih ugovora. Vlasnik imovine može da koristi blokčejn arhitekturu da zaobiđe posrednike i registruje njihovu imovinu u javnoj knjizi. Oni takođe mogu da prodaju svoju imovinu na transparentan i nepromenljiv način kako bi uštedeli na transakcionim troškovima.

Procena i procena imovine pomoću veštačke inteligencije

Pronalaženje vrednosti imovine je pokretna meta koja prati tržišne trendove koji se stalno menjaju. Agenti gledaju na mnoge faktore procene kako bi optimalno procenili nekretnine, kao što su: Jedinstvene osobine tog određenog mesta. Koliko je ovo područje popularno. Po kojoj ceni su se slične kuće prodavale poslednjih meseci. Korišćenjem C3 AI Procene stambene imovine, okrug Riversajd, Kalifornija, primetio je poboljšanje u tačnosti procena uz istovremeno smanjenje složenosti procesa procene. Sada je ovaj proces 40% brži.

Dopunite svoju stručnost alatima za procenu zasnovanim na podacima koji koriste napredne algoritme za odmeravanje faktora kao što su tržišni trendovi, dani na tržištu i atributi imovine. Zatim napravite korak dalje tako što ćete identifikovati cenu na listi kako biste maksimizirali interesovanje kupaca. Stalno praćenje omogućava brzo prilagođavanje tržišnim uslovima.

Možete saznati više o veštačkoj inteligenciji za vrednovanje imovine od Šona Dobsona, generalnog direktora investicione grupe za nekretnine Amherst, u videu ispod:

3D ture i virtuelne inscenacije

Prema Izveštaju o generacijskim trendovima kupaca i prodavaca kuća za 2023. godinu, 96% kupaca kuća koristilo je internet za traženje domova. Kupci su najčešće prolazili kroz kuću koju su pregledali na mreži, pre nego što su preduzeli sledeći korak da pronađu agenta za nekretnine.

Dozvolite potencijalnim kupcima da digitalno istražuju unose kroz 3D uputstva i interaktivne tlocrte. Možete ga čak i iskoristiti korišćenjem proširene i virtuelne stvarnosti da biste prikazali nekretnine opremljene prilagođenim nameštajem i dekorom. Ovo iskustvo „probajte pre kupovine“ stvara uzbuđenje i emocionalne veze koje mogu uticati na odluke.

Citiscape Realtors su koristili Montuem Virtual Tours i brzo su uvideli poslovnu vrednost. Obim tura je naglo porastao, dok su režijski troškovi smanjeni. Agencija je takođe prijavila povećanje prodajnih konverzija od 35%.

24/7 vodeći angažman

Stope konverzije su osam puta veće u prvih pet minuta, pa je najbolje da odgovorite potencijalnim klijentima što je pre moguće. Međutim, može biti izazovno pratiti i odmah odgovoriti na svaku poruku.

Roial LePage je koristio rlpSPHERE da podigne svoj profesionalizam i bolje ispuni očekivanja. Ovo rešenje omogućava brokeru da generiše potencijalne klijente, a zatim prati i servisira te potencijalne klijente tokom celog njihovog životnog ciklusa, od početka do zatvaranja. T

akođe možete ispuniti današnja očekivanja na zahtev implementacijom AI chatbot tehnologije na svoju veb lokaciju. Ovo može omogućiti onima koji pretražuju kuće trenutni pristup odgovorima o oglasima, četvrtima i procesu transakcije u bilo koje doba dana.

Personalizovani marketing nekretnina

Istraživanja pokazuju da 71% potrošača očekuje da kompanije isporučuju personalizovane interakcije. A 76% je frustrirano kada se to ne dogodi. Personalizaciju pokreću svi podaci kojima pristupamo u ovoj digitalnoj eri.

Povećajte relevantnost tako što ćete kupcima pružiti prilagođene preporuke za nekretnine usklađene sa njihovim preferencijama i istorijom pretrage. AI algoritmi mogu analizirati kriterijume u odnosu na sve dostupne liste kako bi automatski prikazali najbolje opcije.

Strong Analitics je radio sa velikom kompanijom za nekretnine. Koristeći nauku o podacima i veštačku inteligenciju, ciljali su pravu publiku i optimizovali marketinške kampanje. Rezultat su bili milioni dolara dodatnog prihoda.

Sistemi zaštite i verifikacije od prevara u transakcijama nekretninama

Sada kada je više informacija i interakcija na mreži, prevara je značajnija pretnja nego ikada. Međutim, 74% kršenja sajber bezbednosti uzrokovano je ljudskom greškom. Primena tehnologije može vam pomoći da smanjite mnoge greške i zaustavite prevaru.

Zaštitite klijente od potencijalnih prevara u transakcijama nekretninama pomoću naprednih sistema verifikacije. Višeslojne opcije mogu potvrditi autentičnost dokumentacije dok otkrivaju abnormalnu aktivnost. Ovaj sistemski pristup pruža bezbrižnost i kupcima i prodavcima.

Anivhere Real Estate koristi CrovdStrike Falcon Insight KSDR za otkrivanje krajnjih tačaka i odgovor i CrovdStrike Falcon OverVatch Elite za 24/7 kontrolisan lov na pretnje. Od implementacije ovog rešenja nije bilo nikakvih povreda.